» » Hjärnkollsmanifestation 5:e maj

Hjärnkollsmanifestation 5:e maj

Datum: 5 maj
Plats: Brunnsparken (bakom fontänen)
Tid: 10.30-14.30

I Sverige har tre av fyra personer erfarenhet av psykisk ohälsa – antingen egen eller som närstående. Ändå är tystnaden utbredd. Den 5 maj genomför Hjärnkoll en nationell aktivitet med syfte att få många människor att på ett konkret visa sitt engagemang kring psykisk hälsa och ohälsa.

Genom att bjuda in människor till att prata om psykisk ohälsa under 5 minuter den 5 maj – på manifestationen, på jobbet, i bussen, med grannen, vid bardisken, ja varsomhelst, hoppas vi kunna bidra till mer öppenhet kring psykisk ohälsa.

Vi hoppas att alla som är aktiva på sociala medier vill dela med sig av sina egna erfarenheter, tips, frågor, bilder och annat som kan bidra till ökad öppenhet, mer kunskap och minskad diskriminering – på Facebook, Twitter och Instagram med hashtagen #5min5maj. Eller bara genom att berätta att de pratat 5 minuter om psykisk hälsa / ohälsa.

Slut upp med ambassadörer och föreningsmedlemmar i tältet i Brunnsparken och hjälp till att hålla samtalet levande. Alla ska kunna vara öppna med sitt psykiska funktionssätt utan att vara orolig för negativa konsekvenser!

Här kan ni ladda ner
beskrivning av manifestationen (PDF)
affisch (PDF)