» » Minnesbilder från Kulturkalaset 2017

Minnesbilder från Kulturkalaset 2017

Förra veckan 16-20 augusti medverkade NSPHiG och Hjärnkoll i Västra Götaland på Göteborgs Kulturkalas 2017.

 

Dagarna var fyllda med många fina möten, inspirerande samtal, mycket informationsspridning om NSPHiGs medlemsföreningar och projekt. 

 

Hela 700 besökare gjorde vårt quiz om psykisk ohälsa!

Att ha ett quiz i detta sammanhang ser vi som en bra isbrytare till ämnet som skapar intressanta samtal och ger besökarna lite mer kunskap om ämnet.

Under kalaset gjorde vi också en utställning tillsammans med besökarna med temat ” Vad får dig att må bra?”. Besökarna deltog i denna utställning genom att skriva ned på lappar vad just hen mår bra av och sätta upp dem i tältet. Till slut blev det en vägg fylld med 96 inspirerande budskap!

Vårt tält var trots spridda regnskurar välbesökt och det blev vi otroligt glada för. Många kom förbi för att dela med sig av sina erfarenheter, ibland egna, ibland som närstående och ibland för att man själv arbetar eller har arbetat med psykisk hälsa. Det var också många som hämtade information för att sprida på sin arbetsplats eller i andra forum som tex. aktivitetshus, skolor och mottagningar.

Under veckan hölls också en föreläsning i Kristallfoajén med en av våra ambassadörer, Jakob Wenzer, som lät åhörarna följa med på hans livsresa.

Stort tack till alla som besökte vårt tält, till de som lyssnade till Jakobs föreläsning, till NSPHiGs medlemsföreningar, projekt och Hjärnkollsambassadörerna.

 

Hoppas vi ses nästa år, det skulle vara jättekul!

Kommentera