Svenska OCD-förbundet är en rikstäckande ideell förening som grundades 1989 med uppgift att stödja människor med tvångssyndrom (OCD) och deras anhöriga. Vi vill öka kunskapen om tvångssyndrom, som inkluderar både tvångshandlingar och tvångstankar, till allmänheten, men också till personer inom vården.

Det internationella namnet för tvångssyndrom är OCD (Obsessive Compulsive Disorder) och det används parallellt med tvångssyndrom.

1991 startade en lokalavdelning i Göteborg och 1995 bildades en ideell förening. Våra medlemmar finns i Västra Götaland och i norra Halland, från Strömstad i norr till Varberg i söder och Borås, Alingsås, Falköping, Skövde och Skara österut.

Vi har föreläsningar tredje söndagen i varje månad kl 15.00 från september till maj på Mötesplats Göteborg, Södra Allégatan 1B, där alla är välkomna. Till dessa möten bjuder vi in psykiatriker, psykologer, terapeuter, personer inom sjukvården m.fl., som kan ge oss svar på våra frågor. Vi har även stödgrupper i form av cirklar för personer med OCD och deras anhöriga/närstående och även enbart anhöriggrupper.

Vårt kansli finns på Mellangatan 1, nära Järntorget. För kontakt ring, mejla eller besök oss säkrast på måndagar och onsdagar 10 – 12 eller torsdagar 13 – 15. För besök vid annan tidpunkt, vänligen ring innan.

OCD-föreningen Göteborgsregionen

Tel: 031-131411
E-post: goteborg@ocdforbundet.se
Hemsida: www.ocdforbundet.se